Home
Over   Inge
In het nieuws
Bedrijven
Startend ondernemer
Workshop admin&bel
Referentie workshop
Tarieven en ALV
Downloads
Contact

Inge klein Gunnewiek is 39 jaar, moeder van Lars en Kirsten en partner van Jarno. Als raadslid in de Gemeente Winterswijk en penningmeester bij FC Trias staat ze met beide benen in de samenleving.

 

"Sinds 2009 ben ik eigenaar van mijn eigen administratiekantoor", aldus Inge. Ze begeleidt veel (startende) zelfstandige ondernemers. "Ik doe vooral zo min mogelijk boekhoudingen", zegt ze lachend. Daarover doorpratend blijkt dat ze niet alleen van mening is dat veel kleine ondernemers dit vaak prima zelf kunnen en wellicht ook zouden moeten doen, maar ook dat haar hart daar helemaal niet ligt. "Fiscale aangiftes en de controle daarentegen, dat moet je wel degelijk aan een professional overlaten" is haar mening.

"De afgelopen jaren heb ik geleerd dat mijn hart ligt bij het besturen. Als financieel allrounder heb ik gemerkt dat ik zeer breed inzetbaar ben. Ik weet natuurlijk van alles over jaarcijfers en belastingen. Maar het houdt bij mij niet op bij terugkijken. Samen met de ondernemer wil ik kijken naar de nabije toekomst".

"Welke ontwikkelingen zijn er in zijn branche? Waar loopt de ondernemer tegenaan? Je ziet het overal: we zijn zo druk met de waan van de dag, dat we de tijd missen om nieuwe focus aan te brengen. Door die waan van de dag een aantal keren per jaar los te laten en samen te werken aan valkuilen en vooral ook nieuwe ideeën op de agenda te zetten, ontstaat er weer focus en daarmee ook ruimte, ruimte voor verandering".
Haar opleiding en haar commerciële en financiële functies, maar juist ook haar bestuursfuncties (dagelijks bestuur FC Trias, raadslid Gemeente Winterswijk) brengen een hoop ervaring en een groot netwerk met zich mee. "Ik ben een bouwer. Nieuwe dingen opzetten, daar word ik helemaal blij van. Veranderingen zijn voor veel mensen eng. Ik zie er juist altijd de voordelen van in en daarmee ook de uitdaging. Dat enthousiasme overbrengen op anderen vind ik prachtig. Daarvoor heb je verschillende kwaliteiten nodig: leiderschap, mensen verbinden en vooral ook een mooi idee tot uitvoering brengen. Maar soms ook hard durven zijn, durven snijden waar dat nodig is".

 

 

C U R R I C U L UM   V I T A E

 

In januari 2012 heb ik mijn diploma belastingconsulent gehaald. Sindsdien ben ik volwaardig lid van het Register Belastingadviseurs. Elk jaar moet ik PE punten behalen om mijn lidmaatschap aan te kunnen houden.
Sinds 2012 volg ik daarom seminarsover o.a. de fiscale gevolgen van echtscheiden, belastingbesparing in de EZ, VOF of BV, eigen woning, actualisatie BTW en
update formeel belastingrecht.
 

Voordat ik in oktober 2009 Ordning startte, heb ik jarenlang ervaring opgedaan in diverse commerciële, financiële adviesfuncties. Hieronder een greep uit mijn C.V.:

Rabobank:   intern accountmanager zakelijke relaties: hier heb ik veel branche specifieke ervaring opgedaan: ik ken de valkuilen van (startende) ondernemers en ik weet, als geen ander, hoe ik jaarcijfers moet lezen en beoordelen: deze kennis gebruik ik nu om mijn klanten met raad en daad terzijde te staan! Denk bijv. aan het helpen opstellen van een ondernemingsplan voor startende ondernemers of het indienen van een financieringsaanvraag bij de bank.

Stam Groep Autobedrijven : accountmanager fleetsales & leasing : verkoop van personen- en bedrijfsauto's aan de zakelijke markt al dan niet via een leasecontract.

De Lage Landen Translease: als relatiebeheerder bij De Lage Landen, heb ik veel kennis opgedaan op de verschillende financieringsconstructies: operational lease, financial lease.
Tussendoor heb ik ook als managementassistent gewerkt bij een middelgrootte exportdienstverlener: hierdoor weet ik ook veel over contracten, websites onderhouden, contacten met leveranciers, debiteurenbeheer, adverteren, etc.

Sinds de zomer van 2012 ben ik actief betrokken bij de Winterswijkse politiek. Ik ben gestart als commissielid van de Commissie Samenleving van de Gemeente Winterswijk. Sinds de verkiezingen in maart 2014 ben ik raadslid.
Hierdoor ben ik op de hoogte van wat er speelt binnen de Winterswijkse samenleving, op gebieden zoals WMO, zorg, werk en inkomen, etc.

In het voorjaar van 2013 ben ik als initiatiefnemer van De Winterswijkse Uitdaging gestart met het opzetten van dit maatschappelijk betrokken ondernemen project.  Een kring van bedrijven gaat bedrijven binnen en buiten deze kring uitdagen om vragen van maatschappelijke organisaties (bijv. kunst, cultuur, sport, zorg) in te vullen. Ik heb twee keer de beursvloer georganiseerd namens De Uitdaging, in april 2014 en april 2015. In oktober 2015 heb ik het stokje overgedragen aan Harrie Garritsen.

Sinds 22 september 2014 ben ik penningmeester van FC Trias en maak ik deel uit van het dagelijks en algemeen bestuur van deze mooie Winterswijkse voetbalclub.

 

 


Top

Ordning Fiscaal en Administratie | inge@ordning.nl